Vorige | Volgende

Baarle-Nassau

Bewaar object
Dit agrarisch object is verkocht

Omschrijving

Schitterend gelegen paardenhouderij in Baarle-Nassau, provincie Noord-Brabant, op ruim 3,1 hectare eigen grond (meer weidegrond mogelijk) met 30 paardenboxen. De paardenhouderij is voorzien van een nieuwe geïsoleerde binnenrijhal met rijbaan(20x45m), ruime stallen en kantine, buitenrijbaan 20x60m, longeercirkel, ruime schuren met verblijfsruimte, opslag en stallen, garage en verwarmd zwembad. De woonboerderij is v.v. 5 slaapkamers, woonkeuken, bijkeuken, kelder en badkamer.

De paardenhouderij is gelegen aan een rustige straat in een landelijke omgeving en goed bereikbaar via de nieuwe rondweg. Vanaf de paardenhouderij zijn tal van ruiterroutes (Taxandria route, ca. 190km) te vinden in zowel Nederland als België zonder noodzaak om drukke wegen over te hoeven steken.

Woning

Het perceel heeft een privé gedeelte dat volledig afgeschermd is van de paardenhouderij. Het privé deel is toegankelijk via een automatische poort en komt uit in de binnenplaats. De binnenplaats is recentelijk opnieuw bestraat en in 2020 voorzien van een verwarmd zwembad. Vanuit de binnenplaats zijn de 2 schuren, garage en woning te bereiken. De voorzijde van de woonboerderij is gelegen op zuidoost en het looppad vanaf de openbare weg naar de voordeur is recent bestraat. De kozijnen van de woning zijn vervangen en voorzien van isolerende ramen en rolluiken.

Indeling

Via de voordeur is de entree te vinden die zich kenmerkt door de authentieke vloer. De entree biedt toegang tot de woonkamer en één van de twee kamers aan de voorzijde van de woning. In de entree is tevens de vaste houten trap naar de 1e verdieping te vinden.

De kamer aan de voorzijde van de woning is voorzien van een laminaatvloer en een 3-tal inbouwkasten. De woonkamer is voorzien van een houtkachel met ombouw en deze loopt door naar de woonkeuken. Vanuit de woonkamer is de kelder te bereiken.

De woonkeuken is uitgerust met een RVS-afzuigkap, granieten werkblad, RVS-spoelbak, kookplaat, oven, afwasmachine, koel/vries combinatie, kastruimte en tegelvloer met vloerverwarming. Vanuit de keuken is de bijkeuken en tweede kamer aan de voorzijde van de woning te bereiken.Deze tweede kamer aan de voorzijde is voorzien van een laminaatvloer, inbouwkasten en sauna.

De woonboerderij is voorzien van een houten verdiepingsvloer en bereikbaar via de vaste trap in de entree en via het tussenportaal vanuit de aangebouwde schuur. De overloop is te bereiken vanuit de entree en deze biedt toegang tot de 3 slaapkamers en badkamer. De badkamer is voorzien van een douche, toilet en wastafel. Slaapkamer 1 en 2 bevinden zich aan de zuidzijde van de woning, slaapkamer 3 aan de noordzijde en is voorzien van een ruime berging en vaste trap naar het tussenportaal waar zich voorheen de keuken bevond.

Schuur I (ca. 23x17m)
De schuur is recentelijk voorzien van een nieuw dak en is opgedeeld in een stal deel met 6 ponystallen van gegalvaniseerd staal met kunststof, kantine met berging, keukenblok, toilet en riante zolder over de volledige lengte van de schuur. Aan de buitenzijde 3 stallen van 4,5x5m en een opfokstal van 9x10m.

Garage
De garage is voorzien van een nieuw dak, elektrische garagedeur en filtersysteem voor het zwembad. Deze garage biedt plaats aan 2 auto's.

Paardenhouderij

De paardenhouderij is bereikbaar via een elektrisch schuifhek dat gelegen is aan de rechterzijde van het perceel. Direct achter het hek is parkeergelegenheid aanwezig en via het verharde pad langs schuur I en de buitenrijbaan is de binnenrijhal te bereiken.

Binnenrijhal (bj. 2020)
In 2020 is de geïsoleerde rijhal gebouwd v.v. 20x45m binnenrijbaan met Eb & Vloed bodem, 20 stallen van 3,5x4m, was-/poetsplaats, kantine ca. 10x5m (met aansluiting voor toilet), opslagruimte en ruime overstek aan de achterzijde van de hal. De hal is verder voorzien van ledverlichting, lichtstraat voor natuurlijke lichtinval in de stallen en de rijbaan en buitenluiken voor de stallen aan de buitenmuur. De afhang van 7x45m is voorzien van een betonnen vloer. De hal heeft aan de kop en staart zijde een geïsoleerde schuifdeur.

Machineberging en opslag (ca. 28x16m)
Deze riante schuur is vanaf de openbare weg toegankelijk en voorzien van een betonnen vloer. In de schuur is een casco verblijfsruimte gerealiseerd (Bed & Breakfast)

Buitenrijbaan
De buitenrijbaan van 20x60m is volledig omheind met houtenhekwerk en voorzien van een zandbodem. Achter de rijbaan ligt de longeercirkel, de mogelijkheid bestaat om een overdekte trainingsmolen te realiseren.

De bestemming is agrarisch "paardenhouderij", deze bestemming is per 12-05-2020 gewijzigd. De definitieve melding activiteitenbesluit omvat 25 volwassen paarden en 13 paarden in opfok. Aan deze bestemmingswijziging zit een kwalitatieve verplichting in de vorm van een landelijke inpassing. De koper dient het perceel aan te passen conform het geaccordeerde inpassingsplan.

Bijzonderheden:

- Bronpomp aanwezig
- Overdekte trainingsmolen mag gerealiseerd worden
- Bestemming "Agrarisch - Paardenhouderij"
- Definitieve melding activiteitenbesluit, 25 volwassen paarden, 13 paarden in opfok
- Ca. 3,5 hectare extra grond bij te kopen, aansluitend aan perceel
- Meterkast vernieuwd
- Woning voorzien van rolluiken
- Cv.-ketel september 2020
- Asbest vrij
- Taxandria route
- Nieuw straatwerk rondom de woning
- Zwembad juli 2020
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht

Bouw

Type
Paardenbedrijf
Nevenbestemming
Manege/pensionstalling
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
3 ha 16 a 95 ca
Omvang
geheel perceel
Sectie
Q
Perceel
886
Hectare
3
Are
16
Centiare
95

Kadastrale gegevens

Gemeente
BAARLE-NASSAU
Sectie
Q
Perceel
886
Eigendomssituatie
volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Baarle-Nassau

Deel dit object