Vorige | Volgende

Harmelen

Bewaar object
Dit agrarisch object is verkocht

Omschrijving

Multifunctioneel paardencomplex met landhuis op een unieke locatie centraal in Nederland ten westen van de stad Utrecht. De paardenhouderij (bj. 2006) heeft werkelijk alle denkbare faciliteiten waaronder: 72 paardenboxen, binnenrijbaan(70x23m Agterberg), binnenrijbaan(20x40m Agterberg), buitenrijbaan(20x60m Agterberg), Aquatrainer 2017, 6-paards stapmolen, 4 gedraineerde zand en 37 gras paddocks, foyer met rvs-keuken, multifunctionele ruimte en kantoor, rietgedekte luxe vrijstaande woning uit 2008 met 4 slaapkamers, 3 badkamers, woonkeuken, living, inpandige dubbele garage, carport en tuin rondom. Dit alles op een perceel van ruim 4ha.

De paardenhouderij is centraal gelegen nabij de stad Utrecht en is vanwege haar ligging perfect bereikbaar via de uitvalswegen A12 en provinciaalse weg N198. Het perceel is toegankelijk middels een 2-tal opritten beide gelegen aan de noordzijde van het perceel.

Woning (bouwjaar 2008)

De rietgedekte woning uit 2008 is volledig geïsoleerd en via een eigen oprit te bereiken en voorzien van een tuin rondom met terras op het zuiden, carport en dubbele garage met elektrische overhead deuren.

Indeling

Begane grond
Via de entree aan de noordzijde van de woning is de riante hal te bereiken. Deze hal biedt toegang tot de living, multifunctionele ruimte en 1e verdieping via de vaste trap. De hal is voorzien van een tegelvloer, toilet en vide.

De toegang naar de living gaat via een dubbele openslaande deur. De L-vormige living/woonkamer is voorzien van een tegelvloer, gashaard, raampartijen rondom en loopt over in de eetkamer. Vanuit de woonkamer is via een dubbele tuindeur het terras op het zuiden te bereiken.
De woonkeuken is voorzien van een kookeiland met ceramische kookplaat, bakplaat en gas wok pit, afzuiging, dubbele spoelbak, dubbele combi-oven, oven, Amerikaanse koelkast, inbouw koffiezetapparaat en opbergruimte. De spoelbak is tevens voorzien van een Quooker voor direct kokend water. Via de keuken is de bijkeuken te vinden van waaruit de garage te bereiken is. De bijkeuken is voorzien van een keukenblad met spoelbak, opbergruimte en buitendeur.

De garage is voorzien van een dubbele elektrische overhead deur, tegelvloer en verwarming. De garage biedt ruimte voor 2 auto's.

De multifunctionele ruimte is voorzien van een kitchenette met oven, spoelbak en koelkast. De multifunctionele ruimte is o.a. te gebruiken als slaapkamer, kantoor of speelruimte. De ruimte heeft een eigen badkamer en entree met hal. De badkamer is voorzien van een toilet, douche en wastafel.

1e verdieping
Via de vaste trap in de hal is de overloop te bereiken welke toegang biedt tot de 3 slaapkamers, badkamer en wasruimte.
Slaapkamer I, de ouderlijk slaapkamer is voorzien van een inloopkast, airconditioning, bergruimte en badkamer.
De ruime badkamer is voorzien van een toilet, inloopdouche met regenfunctie, ligbad, dubbele wastafel en sauna.
Slaapkamer II en III zijn voorzien van knieschotten en kunnen gebruik maken van een aparte badkamer voorzien van douche, toilet en wastafel. De wasruimte is voorzien van witgoedaansluitingen. In deze ruimte zijn de cv. en balans ventilatie geplaatst.

Buiten
Rondom de woning is een tuin aanwezig, vanuit de tuin is vrij uitzicht over de naastgelegen wei. Aan de achterzijde van de woning is op het zuiden een terras gerealiseerd met elektrische zonnewering.
De aanwezige beukenhaag zorgt voor de scheiding tussen de woning en de paardenhouderij. Tevens is bij de woning een carport aanwezig.


Paardenhouderij (bouwjaar 2006)

Via de oprit met elektrische poort is de paardenhouderij te bereiken. De paardenhouderij is volledig voorzien van verharding met diverse parkeergelegenheden en buitenopslag.

De paardenhouderij, bestaande uit ca. 5.400m2 aan bedrijfsgebouwen, is opgebouwd uit een aantal geschakelde hallen, waarvan de binnenrijhallen centraal zijn gelegen met aansluitend een 2-tal vleugels waarin zich o.a. de paardenboxen bevinden. De paardenhouderij is geïsoleerd met dak en spouwisolatie. De buitenluiken van de paardenboxen zijn uitgevoerd met gegalvaniseerde bijtranden en tralies.

Foyer:
De ruime foyer is voorzien van een bar opstelling, rvs-keuken met friteuse, koeling, kookplaat, afzuiging en spoelbak. Vanuit de foyer is zicht op beide binnenrijhallen. De foyer is tevens nog voorzien van een multifunctionele ruimte (vergaderen, clinics etc.) met uitzicht over de binnenrijhal. Vanuit de foyer is middels de vaste wenteltrap de bovenverdieping te bereiken. Op de bovenverdieping is het kantoor gelegen van waaruit zicht is op de binnenrijhal. Het kantoor is voorzien van bergruimte, badkamer met toilet, douche en wastafel. Vanuit de foyer is in het tochtportaal de toiletgroep te vinden. Via het tochtportaal zijn de paardenboxen te bereiken aan de westzijde van de paardenhouderij.

Paardenboxen:
De luxe paardenboxen (aantal 72) met schuifwanden zijn over de volledige lengte gelegen verdeeld over 2 vleugels. Centraal zijn de was- en poetsplaatsen te vinden.

Binnenrijhal 20x73m:
De binnenrijhal met rijbaan van 20x73m is voorzien van een Agterberg bodem met sproeisysteem. Aan de kopzijde van de rijbaan is een portaal aanwezig met toegang tot de was-/ poetsplaatsen, solaria, toiletten, afsluitbare zadelkamers en paardenboxen.

Binnenrijhal 20x40m:
De binnenrijhal met rijbaan van 20x40m is aan de voorzijde over de breedte te openen en heeft aan de achterzijde een ruime opslag. De rijhal is voorzien van een professionele Agterberg bodem met besproeiing.

Opslag
De opslag aan de voorzijde is voorzien van een betonnen vloer en toegangsdeur naar de paardenboxen.

Aquatrainer (Idots)
De aquatrainer uit 2017 bevindt zich in een aparte geconditioneerde ruimte en is voorzien van een watertank t.b.v. de trainer.

Buiten

Buitenrijbaan 20x60m:
De buitenrijbaan is omheind met houtenhekwerk en voorzien van een professionele rijbodem (Agterberg) en verlichting.

Longeercirkel 18x18m:
De longeercirkel is afgezet met houtenhekwerk en voorzien van een Agterberg bodem.

6-paards stapmolen:
De stapmolen voor 6 paarden is uit 2010, overdekt en voorzien van windgaas.

Paddocks:
Een 4-tal gedraineerde paddocks is voorzien van zand. 37 paddocks zijn voorzien van gras. De paddocks zijn allen omheind met houtenhekwerk en makkelijk bereikbaar via het verharde pad.

De mestvaalt is gelegen aan de achterzijde van de paardenhouderij. Zowel aan de voorzijde als achterzijde van de paardenhouderij is ruime opslag aanwezig.

Bijzonderheden:
- Extra grond ca. 0,5ha is bij te huren
- 72 stallen
- Milieuvergunning 100 paarden
- Aquatrainer in geconditioneerde ruimte
- 37 gras paddocks
- 2 binnenrijbanen
- 1 buitenrijbaan
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht

Bouw

Type
Paardenbedrijf
Nevenbestemming
Manege/pensionstalling
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
4 ha 0 a 15 ca

Kadastrale gegevens

Gemeente
HARMELEN
Sectie
B
Perceel
4223
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
HARMELEN
Sectie
B
Perceel
4224
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
HARMELEN
Sectie
B
Perceel
451
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
HARMELEN
Sectie
B
Perceel
4167
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
HARMELEN
Sectie
B
Perceel
4168
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
HARMELEN
Sectie
B
Perceel
2750
Eigendomssituatie
volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Harmelen

Deel dit object