Vorige | Volgende

Grotestraat 72 Bergharen

Bewaar object
Deze woning is verkocht

Omschrijving

Dit uniek paardenpand schittert in volle glorie binnen onze te koop staande paardenpanden: menig kampioen is hier opgeleid! Dit hippisch bedrijf (bwjr. 2007) omvat dan ook alle facetten die nodig geacht worden om sportpaarden op te leiden tot het hoogste niveau. Bestaande uit een binnenrijbaan (20 x 60m), 30 paardenboxen, was- en poetsplaatsen, zadelkamers, een kantine, kantoor, een volwaardige, inpandige woning, veldschuur, buitenrijbaan (20 x 60m), longeercirkel, paddocks en weiland op een perceel van ruim 3 hectare. Het royale Landhuis maakt het geheel compleet.

Landhuis:
Begane grond:
Ruime ontvangsthal met garderobenis en een fraaie bordestrap. Geheel betegeld toilet. De ruim opgezette, open keuken is ingericht met en keukeninrichting in hoekopstelling, welke is uitgerust met een dubbele spoelbak, een brede, elektrische kookplaat met afzuigkap, een oven, magnetron, een koelkast en voldoende bergruimte d.m.v. kastjes en lades. De aangrenzende, riante woonkamer is v.v. vloerbedekking, stucwerk wanden en een licht houten balkenplafond met inbouwverlichting. Een, via de keuken bereikbare, corridor verbindt het woongedeelte van het landhuis met de werk- en slaapvleugel, alsmede met de kelder en de inpandige, dubbele garage. Een loopdeur biedt toegang tot het terras t.p.v. de achtergevel. De werkkamer is afgewerkt met vloerbedekking, stucwerk wanden en een panelen plafond met inbouwverlichting. De geheel betegelde toiletruimte is uitgerust met een zwevend toilet. De geheel betegelde badkamer is uitgerust met een ligbad, een separate douchecabine, 2 vaste wastafels met een bergmeubel en een design radiator. De naastgelegen ouderslaapkamer is gesitueerd aan de achterzijde van het woonhuis en v.v. vloerbedekking, stucwerk wanden en een panelen plafond met inbouwverlichting. De ouderslaapkamer geniet veel lichtinval en een kastenwand zorgt voor volop bergruimte.

Souterrain:
Het souterrain bestaat uit 2 delen, een bergruimte en een provisieruimte. De bergruimte is uitgerust met aansl. extra witgoed. De royale provisieruimte is ingericht met diverse schappen en een dubbele koekoek.

1e Verdieping:
De overloop biedt toegang tot 2 slaapkamers, een 2e badkamer en een stook-/bergruimte. Slaapkamer II geniet veel lichtinval middels een dakkapel en vaste kasten zorgen voor volop bergruimte. De royale slaapkamer III is eveneens afgewerkt met vloerbedekking, stucwerk wanden en een panelen plafond met inbouwverlichting. De geheel betegelde 2e badkamer is ingericht met een ligbad, een toilet, een vaste wastafel en een design radiator. De stook/-bergruimte is uitgerust met de opstelling van de c.v.-combiketel (Nefit Turbo) met een boiler (Nefit 40 Kw).

Garage:
De inpandige, dubbele garage met vlieing is vanaf de oprit toegankelijk middels 2 elektrisch bedienbare roldeuren en afgewerkt met een gevlinderde betonnen vloer. Verder is de garage v.v. een aansl. voor extra wasapparatuur en een gootsteen. Een losse trap biedt toegang tot de zolder. Een loopdeur biedt toegang tot het terras t.p.v. de achtergevel van de woning.

Tuin:
De fraai aangelegde en geheel omheinde tuin is ingericht met een riant, middels gebakken klinkers verhard terras t.p.v. de achtergevel en een royaal gazon wat wordt omringd door borders met vaste beplanting, volwassen bomen en struiken. Het achtergelegen erf, behorende bij de hippische accommodatie is vanuit de tuin bereikbaar. In de tuin is verder een hoogwaardig en multifunctioneel bijgebouw gesitueerd. Het geheel geïsoleerde bijgebouw is opgetrokken uit metselwerk en het dak is met riet gedekt. Aan de voorzijde van het bijgebouw is een overdekt terras gerealiseerd, wat aansluit op het terras bij de woning. De overkapping is betimmerd met hout en v.v. 2 lichtkoepels. Het gehele perceel is toegankelijk middels twee opritten. Beide opritten zijn afgesloten middels een poort. Het erf rondom de hippische accommodatie is geheel verhard middels klinkers.

Rijhal:
De rijhal is opgetrokken uit metselwerk met stalen spanten en het geïsoleerde dak is gedekt met damwandprofiel panelen. De binnenrijbaan (ca. 20 x 60m) is v.v. een professionele bodem, een bakrandkering van Fins hout, een geluidsinstallatie en een spiegelwand. In de rijhal is verder een geheel betegelde toiletruimte aanwezig, welke is uitgerust met een zwevend toilet en een fonteintje. De rijhal is vanaf het erf toegankelijk middels een roldeur in de zij- en achtergevel. Een loop- en een schuifdeur bieden toegang tot het naastgelegen stalgedeelte.

Ontvangstruimtes:
Vanaf het erf biedt een overdekte entree met openslaande deuren toegang tot de ontvangstruimtes van de accommodatie en het ruim opgezette stalgedeelte. De entree is verder v.v. de uitgebreide meterkast met de technische installatie. De ontvangstruimtes bestaan uit een kantoorruimte en een kantine, alsmede 2 verblijfsruimtes met een bijbehorende toiletgroep en een badkamer. De kantine is verder uitgerust met een keukeninrichting, welke is v.v. een spoelbak, kookplaat, afzuigkap, vaatwasser en bergruimte. Aansluitend op de keuken bevindt zich een corridor, welke toegang biedt tot 2 verblijfsruimtes.

Stalgedeelte:
Het stalgedeelte is opgetrokken uit metselwerk met stalen spanten en het geïsoleerde dak is met damwandprofiel panelen gedekt. De nok van het dak is v.v. een lichtstraat. Het stalgedeelte is ingericht met 30 paardenboxen (Corton, ca. 3,5 x 3,5m), 6 was-/poetsplaatsen, 2 zadelkamers en een toiletruimte. De paardenboxen zijn verdeeld over 3 gangen. Alle boxen zijn v.v. deels kunststof en deels gegalvaniseerde voorwanden met schuifdeuren en een dekenbeugel en betonnen tussen- en achterwanden.
Gang I is ingericht met 11 paardenboxen, waarvan 5 boxen zijn v.v. een buitenluik. Verder zijn er 3 was- en poetsplaatsen aanwezig met een betonnen vloer, betegelde wanden en v.v. warm en koud water en tl-verlichting.
Gang II is v.v. 12 paardenboxen en biedt middels een schuifdeur toegang tot de rijhal. De zadelkamer is afgewerkt met een tegelvloer, betonnen wanden, automatische verlichting en verwarming.
Gang III is ingericht met 7 paardenboxen, 3 was- en poetsplaatsen, een 2e zadelkamer, een toiletruimte en een berging. De was- en poetsplaatsen zijn eveneens afgewerkt met een betonnen vloer, betegelde wanden en v.v. warm en koud water en tl-verlichting. De 2e zadelkamer is afgewerkt met een tegelvloer, metselwerk wanden en v.v. verwarming. De geheel betegelde toiletruimte met een portaal is uitgerust met een zwevend toilet en een fonteintje. De berging is geheel betegeld en v.v. een gootsteen, de grondwaterpomp en de opstelling van de c.v.-combiketel (Nefit Excellent). Vanuit de 3e gang biedt een schuifdeur toegang tot het erf aan de achterzijde van de hippische accommodatie. In een afhang aan de achterzijde van de accommodatie is een werkplaats voor de smid ingericht. Verder zijn er enkele dekenrekken opgesteld. Een schuifdeur biedt vanuit de afhang toegang tot het stalgedeelte.

Inpandige woning nr. 72a:
Aan de rechterzijde van de hippische accommodatie is een 2e, inpandige woning gesitueerd, plaatselijk bekend als Grotestraat 72a. Begane grond: Hal v.v. een vaste kast met de technische installatie. Een vaste trapopgang biedt toegang tot de 1e verdieping. De ruim opgezette woonkamer met open keuken is afgewerkt met een tegelvloer, stucwerk wanden en een panelen plafond. De keukeninrichting in hoekopstelling is uitgerust met 1 ½ spoelbak, een keramische kookplaat, een vaatwasser, magnetron en een koelkast. De praktische, geheel betegelde bijkeuken biedt toegang tot het erf aan de achterzijde van de accommodatie en is v.v. aansl. wasapparatuur, een gootsteen en de opstelling van de c.v.-combiketel (Combifort). 1e Verdieping: Een overloop biedt toegang tot 3 slaapkamers en de badkamer. Geheel betegelde badkamer uitgerust met een ligbad, een inloopdouche, een vaste wastafel met een bergmeubel, een zwevend toilet en een design radiator.

Veldschuur:
De vrijstaande veldschuur is aan de achterzijde van de accommodatie gesitueerd, opgetrokken uit damwand met stalen spanten en een metselwerk plint en het dak is met golfplaten gedekt. De veldschuur is grotendeels v.v. een open front, een gedeelte is ingericht voor stalling van de vrachtwagen en afgesloten met een roldeur. Daarnaast zijn er 3 paardenboxen aanwezig. Het open front kan worden afgesloten middels een op maat gemaakt zeil. De schuur is afgewerkt met een beklinkerde vloer.

Buitenpiste:
De professionele buitenrijbaan (ca. 20 x 60m) is v.v. een gedraineerde Swanenberg bodem.

Longeercirkel:
De longeercirkel is omheind met houten palen en lint.

Paddocks:
2 Paddocks, beiden v.v. een zandbodem, drainage, beregening en een houten omheining.

Mestvaalt:
De mestvaalt is afgewerkt met een betonnen vloer en betonnen wanden.

Weiland:
De bijbehorende weilanden zijn omheind met houten palen en schrikdraad.

Opmerkingen:
* Inhoud woonhuis: ca. 1.700 m³.
* Oorspronkelijk bouwjaar woonhuis: ca. 1992.
* De begane grond van het landhuis is v.v. vloerverwarming.
* Het landhuis is afgewerkt met fraaie paneeldeuren en architraven.
* De raampartijen zijn aan de buitenzijde v.v. sfeervolle zonneluiken.
* De hippische accommodatie is gebouwd in ca. 2007. Destijds zijn ook de overige hippische faciliteiten gerealiseerd.
* De accommodatie is v.v. dakisolatie en een spouwmuur.
* Het stalgedeelte is uitgerust met automatische verlichting.
* Het object is aangesloten op een alarminstallatie met camerabewaking.
* Het geheel is aangesloten op gas, water, elektra en riolering.
* Het gehele bouwblok is omheind met hekwerk.
* Het betreft een uitstekend onderhouden geheel, waarbij bij de bouw gebruik gemaakt is van hoogwaardige en luxe materialen.
* Op het object rust de bestemming "Bedrijf".
* Er is een milieuvergunning aanwezig voor het houden van paarden.
* Gelegen nabij de snelwegen A50 en A73 alsmede uitvalswegen richting Utrecht.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Paardenhouderij
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1991
Daktype
zadeldak
Dakmateriaal
riet

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
430 m²
Bruto inhoud
1.700 m³
Perceeloppervlakte
31.400 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
2
Voorzieningen badkamer
ligbad, douche, dubbele wastafel
Voorzieningen badkamer
ligbad, toilet, douche
Voorzieningen
buitenzonwering, mechanische ventilatie, rookkanaal

Energie

Isolatie
dakisolatie, dubbel glas
Soort verwarming
c.v.-ketel, open haard, vloerverwarming geheel
Warm water
c.v.-ketel
Type ketel
Nefit
Bouwjaar ketel
2004

Kadastrale gegevens

Gemeente
BERGHAREN
Sectie
H
Perceel
1145
Oppervlakte
7390 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
BERGHAREN
Sectie
H
Perceel
1143
Oppervlakte
7750 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
BERGHAREN
Sectie
H
Perceel
224
Oppervlakte
3700 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
BERGHAREN
Sectie
H
Perceel
227
Oppervlakte
12560 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Beschutte ligging, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht
Tuintype
zijtuin
Tuin
Aangelegd onder architectuur, zuid, 20 x 40 m
Oppervlakte
800 m²
Bereikbaar via achterom
ja

Garage

Soort garage
aangebouwd steen, vrijstaand steen, parkeerplaats
Capaciteit
2
Voorzieningen
voorzien van verwarming, voorzien van elektra, voorzien van water, met vliering, met elektrische deur
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Grotestraat 72 Bergharen

Deel dit object