Vorige | Volgende

Bergen op Zoom

Bewaar object
Dit agrarisch object is verkocht

Omschrijving

Ten noorden van de stad Bergen op Zoom ligt deze paardenhouderij met woonhuis op ca. 1,7 hectare eigen grond. Het woonhuis met tuin rondom ligt centraal op het perceel en is voorzien van 5 slaapkamers, kantoorruimte, woonkamer, woonkeuken, bijkeuken en badkamer. De paardenhouderij is voorzien van een binnenrijbaan, buitenrijbaan (20x60m Agterberg), paddocks, 2 paardenstallen met totaal 31 stallen, kantine, was-/poetsplaatsen, roundpen (20m) en weidegrond.

Vanaf de openbare weg is het perceel te bereiken via de verharde oprijlaan. De oprijlaan loopt door tot aan de ruime parkeerplaats aan de voorzijde van de woning. Langs de oprijlaan liggen de weides (ca. 3.000m2) aan de voorzijde van het perceel. De oprijlaan loopt door langs de woning waar tevens nog parkeergelegenheid is voor trailers. Via dit gedeelte is de paardenhouderij te bereiken.

Woning
De woning met bouwjaar 1997 is door de jaren heen verbouwd en vernieuwd. De woning is voorzien van dubbele beglazing, dakisolatie en vloerverwarming op de begane grond.
De woning bestaat uit het woongedeelte en stalgedeelte.

Woondeel (begane grond)
Vanaf de parkeerplaats zijn een 2-tal ingangen. Ingang I (hoofdingang) komt uit op de hal, voorzien van de meterkast, toilet en bergkast. Ingang II komt uit in de bijkeuken voorzien van witgoedaansluitingen en kastruimte. De hal en de bijkeuken komen uit in de living. De centrale living bestaat uit een eet- en zitgedeelte, zithoek met haard en aansluitend de kantoorruimte en woonkeuken(2005). De kantoorruimte is met en suite deuren te sluiten en heeft uitzicht over de voorzijde van het perceel. De woonkeuken is voorzien van een spoeleiland, combi-oven, kookplaat, afwasmachine, afzuiging, koelkast en bergkasten. Via het eetgedeelte is middels de dubbele openslaande buitendeur de achtertuin te bereiken.

1e verdieping
Via de vaste trap in de woonkamer is de 1e verdieping te bereiken. De overloop is opgedeeld in 2 delen. Deel I geeft toegang tot Slaapkamer I (ouderlijke slaapkamer), Slaapkamer II, III en de badkamer(2014). Deel II van de overloop is middels een deur af te sluiten en geeft toegang tot slaapkamer IV, V en zolder. Op de overloop is een dakraam aanwezig waardoor er veel natuurlijk licht naar binnen komt.
De moderne badkamer is voorzien van een inloopregendouche, ligbad, dubbel wastafelmeubel en toilet.
Slaapkamer V is gelegen tegen het stalgedeelte van de woning en heeft een 2-tal ramen waarlangs er in de stal gekeken kan worden. De aanwezige zolder is bevloerd en via een vlizo trap in de overloop te bereiken.

Stalgedeelte
Het stalgedeelte heeft een eigen toegangsdeur met aan de achterzijde 2 staldeuren. In de stal zijn een 3-tal boxen aanwezig voorzien van voer- en drinkbakken, een was- poetsplaats met warm water, solarium en bergingsruimte. De berging zou tevens ingericht kunnen worden als stalruimte. Het dak van het stalgedeelte is geïsoleerd.

Rondom de woning is een fraai aangelegde tuin met verschillende terrassen aangelegd. Aan de achterzijde van de woning is een riante overkapping aanwezig met uitzicht over de achtertuin en paardenhouderij. De tuin is volledig afgezet met hekwerk en heeft een achterom bij de parkeerplaats.

Paardenhouderij

De paardenhouderij bestaat uit een binnenrijbaan, 2 geschakelde stallen, round pen, paddocks, buitenrijbaan en weidegrond (voor- en achterzijde van perceel).

Binnenrijhal
Via het verharde pad is de binnenrijhal van 20x20m te bereiken. De binnenrijhal met bouwjaar 2007 is gebouwd door Lambert Geerkens en heeft aan weerszijden toegangsdeuren en is voorzien van een zandbodem, geïsoleerd dak met lichtstraten. Bij de bouw van de hal is rekening gehouden met het vergroten van de hal.

Stal I (ca. 30x9m) is voorzien van 6 paardenboxen met een afmeting 3x4m en 8 boxen van 3x3m, binnendoor kan Stal II (bj. 2007 ca. 29x9) bereikt worden, deze is voorzien van 10 boxen met buitenluik, 4 boxen zonder, was-/poetsplaats met warmwater en kantine met keukenblok. In de stallen zijn meerdere afsluitbare zadelkasten aanwezig.
De mestvaalt is gelegen aan de achterzijde van de stallen.

De buitenrijbaan van 20x60m is voorzien van een Agterberg bodem en omheind met houten hekwerk. Naast de buitenrijbaan ligt een longeerbaan van 20x20m tevens afgezet met houtenhekwerk. Aan de achterzijde van het perceel is een roundpen met een diameter van 20m aanwezig afgezet met houtenhekwerk, een 2-tal omheinde gedraineerde paddocks en weidegrond (ca. 7.500m2).

Bijzonderheden:
- Asbestvrij
- Meer weidegrond beschikbaar
- Aangesloten op drukriool
- Glasvezel binnenkort
- LPG gastank
- Woning instapklaar
- Ca. 1 hectare weidegrond
- 31 stallen
- Buitenrijbaan 20x60m Agterberg
- Binnenrijhal te vergroten
- Round pen 20m.
- Land bij te kopen (ca. 6ha)
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht

Bouw

Type
Paardenbedrijf
Nevenbestemming
Manege/pensionstalling
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
1 ha 73 a 93 ca
Omvang
geheel perceel
Sectie
L
Perceel
563
Hectare
1
Are
73
Centiare
93

Kadastrale gegevens

Gemeente
BERGEN OP ZOOM
Sectie
L
Perceel
563
Eigendomssituatie
volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Bergen op Zoom

Deel dit object