Vorige | Volgende

Middenbeemster

Vraagprijs € 2.295.000 k.k.

Bewaar object

Omschrijving

Luxe hoogwaardige paardenhouderij in een landelijke setting nabij de hoofdstad. De paardenhouderij bestaat uit een binnenrijbaan en buitenrijbaan van beide 20x60m, 8-paards overdekte trainingsmolen met longeercirkel, 40 paardenboxen, paddocks, solarium, zadelkamer, poets en wasplaatsen. Naast de complete paardenhouderij biedt het geheel perfect wooncomfort in de authentieke Stolpboerderij die in 2013 volledig is vernieuwd. Dit alles op een perceel van ca. 2,5ha.

Faciliteiten:
• Binnenrijbaan
• Buitenrijbaan
• Trainingsmolen
• Longeercirkel
• Paddocks
• Weidegang

Het perceel is afgezet met behulp van watergangen. Via een brug vanaf de openbare weg is het perceel te bereiken. Het perceel is afgesloten met een elektrische toegangspoort(2016). De oprit is bestraat en heeft aan de zijkant meerdere parkeerplaatsen.

Woning(bj. 1829)
De Stolpboerderij kenmerkt zich door de vierkante bouw met het piramidevormige dak. De Stolpboerderij komt vooral voor in de provincie Noord-Holland en zorgde
voor onderdak voor de bewoners, het vee, hooi en andere werktuigen.
Deze Stolpboerderij heeft een oorspronkelijk bouwjaar van 1829. In het jaar 2009 is het dak volledig vernieuwd, in 2014 het riet en 4 jaar later is de rest van de Stolpboerderij aangepakt. Bij de vernieuwing van het dak is ervoor gekozen om een stalen constructie te gebruiken, waardoor het dak zelfdragend is.
De voorzijde van de woonboerderij is voorzien van een schitterende gevel waardoor de boerderij een statige uitstraling heeft.

Indeling
De voordeur zit aan de oostzijde van de woning en is de toegangsdeur voor de centrale hal. In de centrale hal is garderobe ruimte en een toilet aanwezig en tevens de opgang naar de 1e verdieping. Daarnaast is via de centrale hal de riante woonkamer en gang te bereiken.

Woonkamer
De sfeervolle woonkamer bestaat uit een bar-opstelling, zitgedeelte en eetgedeelte. In de woonkamer zijn de authentieke elementen van de Stolpboerderij bewaard gebleven waaronder de houten steunpilaren van het dak. Deze ruimte is volledig opgetrokken tot aan de nok, waardoor een imposante ruimte ontstaat. Door de vele ramen en dakramen heeft deze ruimte veel lichtinval.
Het zitgedeelte is voorzien van een gashaard en is centraal gelegen in de woonkamer. De woonkamer is tevens voorzien van een eikenhouten vloer.
Aaneengesloten aan de woonkamer zit de woonkeuken met eetgedeelte.

Woonkeuken(2013)
Vanuit de woonkeuken is er overzicht over de woonkamer en is deze voorzien van alle luxe waaronder een kook-/spoeleiland, gasfornuis, Amerikaanse koel-/vriescombinatie, oven en opbergruimte. In de keuken is een tegelvloer aanwezig. Vanuit de keuken is de gang te vinden die toegang biedt aan de badkamer en slaapkamer.

Badkamer I
Via de gang is de badkamer op de begane grond te vinden. De badkamer is tevens direct via de slaapkamer te benaderen. Deze is voorzien van een dubbele wastafel, inloopdouche, ligbad, opbergruimte en designradiator. Het ligbad is deels verzonken in de vloer en afgewerkt met dezelfde vloertegels.

Slaapkamer I
De slaapkamer is via de badkamer, de gang vanuit de keuken en middels de centrale hal te bereiken. De slaapkamer is verdeeld in een slaapgedeelte en een hobbyruimte. In het slaapgedeelte is tevens een inloopkast gesitueerd. De slaapkamer bevindt zich aan de voorzijde van de woning. De werk-/hobbyruimte ligt aansluitend aan de slaapkamer en komt uit in de centrale hal.

1e verdieping
Via de vaste houtentrap in de centrale hal is de ruime overloop te vinden. De overloop komt uit op de vide in de woonkamer die via het dakraam uitzicht geeft over de paardenhouderij. De vide is momenteel in- gericht als kantoorruimte. Tevens is er op de over- loop een vaste houten trap aanwezig die uitkomt op de bergzolder. Slaapkamer II is ook via de overloop
te bereiken.

Slaapkamer II
De slaapkamer is voorzien van een ruime inloopkast. In de inloopkast is een raam verwerkt met uitzicht over de woonkamer. Via de slaapkamer is de 2e badkamer te vinden.

Badkamer II
Deze ruime badkamer is voorzien van wastafel, toilet en luxe stoomcabine.

De woonboerderij heeft een uitbouw aan de zuidzijde, deze uitbouw is vanuit de woonkamer te benaderen, maar heeft ook een eigen opgang/achterdeur.

Zuidzijde woonboerderij
Via het eetgedeelte in de woonkamer is via een afstapje de gang te vinden met opbergruimte, toegang tot de 3e badkamer en vaste trap naar boven.

Slaapkamer III
Via de vaste trap is de slaapkamer te vinden. Deze ruime slaapkamer heeft uitzicht op de zuidkant van het perceel (achtertuin en paardenhouderij). Tevens is ook in deze kamer een raam gerealiseerd met uitkijk op de woonkamer.

Tuin
De Stolpboerderij heeft rondom een tuin waarbij de achtertuin (oriëntatie oost) als hoofdtuin fungeert, deze wordt middels een sproei installatie bewaterd. De achtertuin is via een achterom te benaderen. In de achtertuin is een terras met zonwering gerealiseerd. Tevens is in de achtertuin een overkapte lounge te vinden.
De tuin aan de zuidkant van de woning is grotendeels bestraat en voorzien van een 2-tal overkappingen met een oppervlak van ca. 75m2.

Bijgebouw (ca. 200m2)
In het bijgebouw is een appartement gerealiseerd met eigen opgang en tuin. Via de hal is de 1e verdieping, toilet, badkamer, slaapkamer I, slaapkamer II en woonkamer te bereiken. Het toilet in de gang is voorzien van een toilet, urinoir en fontein.

Badkamer
De badkamer op de begane grond is voorzien van een dubbele wastafel, ligbad, toilet en inloopdouche.

Slaapkamer I en II
Op de begane grond zijn een 2-tal slaapkamers te vinden.

Woonkamer en woonkeuken
De ruime woonkamer is voorzien van een zitgedeelte, bar en schouw. De woonkeuken heeft een eetgedeelte en is tevens voorzien van een 5-pits gasfornuis met wokpit, afzuigkap, oven, ingebouwde koffieautomaat, koelkast en opbergruimte. De ruimte is opgetrokken tot aan de nok van het dak waarbij ook een vide is gerealiseerd. Middels de dubbele openslaande tuindeuren in het zitgedeelte en de buitendeur bij de bar is de achtertuin te benaderen.

1e verdieping
Via de vaste trap in de hal is de 1e verdieping te vinden die uitkomt op de overloop. De overloop loopt door tot aan de vide, die uitzicht geeft over de woonkamer. Via de overloop is de 3e slaapkamer, toilet en bergruimte te vinden. Slaapkamer III is voorzien van airconditioning.

Tuin
De achtertuin van het appartement is georiënteerd op het westen en is voorzien van een tuinhuis. De achtertuin is volledig omheind met een schutting. In delen van de schutting zijn luiken gerealiseerd waardoor een deel van de paardenhouderij te aanschouwen is.

Paardenhouderij(bj. 2003)
Het grootste deel van de paardenhouderij is in 2003 gerealiseerd. Via de oprit is ook de paardenhouderij te bereiken. Op de paardenhouderij is ruime parkeerplaats aanwezig voor trailers aan de achterzijde van de rijhal waar tevens de 2 voersilo's staan. Daarnaast is achter het bijgebouw ruime parkeerplaats gerealiseerd voor ca. 20 auto's.

Stal (1970)
Deze stal is voorzien van 13 paardenboxen waarvan een merriebox en verschillende afmetingen van 4 x 4m, 4 x 3m en 3 x 3m. In het dak van de stal is asbest aanwezig. Tevens zijn aanwezig een zadelkamer, poetsplaats met warmwater, Flybuster systeem en wasplaats. Aan de buitenzijde is opslag voor o.a. hooi en stro aanwezig.

Binnenrijhal(2003)
De binnenrijhal is opgebouwd uit 2 delen. De hal aan de westzijde is voorzien van de paardenboxen, in totaal 27. De boxen zijn aan weerszijden van de hal gerealiseerd met aan de linkerzijde een afmeting van 3,2 x 3,8m en rechts 3,2 x 3,2m. Tevens zijn in dezelfde hal nog aanwezig een 2-tal was-/poetsplaatsen, solarium en opvoelbox. De boxen zijn voorzien van drink en voerbakken.
De professionele binnenrijbaan van 20x60m (2015, in 2018 bijgevuld) is voorzien van een Grondslag bodem met vernevelingssysteem. De aanwezige kantine met baropstelling en toiletgroep heeft zicht op de binnenrijbaan. De aanwezige zadelkamer beschikt over een 27- tal afsluitbare zadelkasten.
Boven de kantine is tevens nog een gastenverblijf aanwezig met woonkamer, badkamer en slaapkamer.

8-paards trainingsmolen met longeercirkel
De gecombineerde overdekte trainingsmolen met longeercirkel in het midden heeft een diameter van ca. 24m. De trainingsmolen van het merk KYLIX biedt ruimte aan 8 paarden en heeft een zandbodem.

Buitenrijbaan
De met hout omheinde buitenrijbaan heeft een afmeting van 20x60m en is voorzien van een professionele Grondslag bodem met sproeisysteem. De buitenrijbaan is centraal gelegen op het perceel met verlichting.

Paddocks
De grote paddock gesitueerd tussen de trainingsmolen en de buitenrijbaan is omheind met houten en deels kunststof hekwerk en voorzien van een Grondslag bodem. Achter de binnenrijhal zijn tevens een 6-tal kleinere omheinde paddocks gerealiseerd.
Op het perceel zijn een aantal paddocks te vinden. De paddocks zijn allen afgezet met houten hekwerk

Weidegang ca. 1ha
Op het perceel is aan de voorzijde (ca. 1.500m2) weide gerealiseerd en aan de achterzijde van het perceel. De weide is op- gedeeld in kleinere weides
van ca. 300m2 voorzien van tonnen voor de water- voorziening.
Aan de achterzijde van de rijhal is de mestvaalt aan- wezig, rondom de rijhal is verharding aanwezig in de vorm van Stelcon platen.

Bijzonderheden
- Camerasysteem
- Vergunning bijbouwen stallen
- Milieuvergunning voor 45 paarden
- Veiligheidscertificaat
- Septictanks, aansluiting openbaar riool mogelijk
- Circulatiepomp drinkwatersysteem paarden
- Flybuster anti vliegen systeem
- KNHS wedstrijden
- Extra weiland met opstal aan de overkant overname mogelijk
- Inkomsten pensionstalling, klantenbestand etc. in overleg aan te leveren.
- 2-tal opslag containers aanwezig
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar

Bouw

Type
Paardenbedrijf
Nevenbestemming
Manege/pensionstalling
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
2 ha 46 a 80 ca

Kadastrale gegevens

Gemeente
BEEMSTER
Sectie
H
Perceel
1523
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
BEEMSTER
Sectie
H
Perceel
1761
Eigendomssituatie
volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Middenbeemster

Deel dit object